Historien om hudpleie bringer med seg et vell av eldgammel kunnskap som inkluderer tusenvis av år med rik kultur, tradisjoner og eksperimentering. Hudpleie har alltid vært i utvikling og er assosiert med menneskers søken etter å finne ungdommens kilde, mens det fortsatt er en del av våre mest grunnleggende egenomsorgsrutiner. Den følgende guiden forteller en informativ historie om historiske beretninger om hudpleierutiner som har brakt oss mot våre standarder for hudpleie frem til i dag.

De gamle egypterne og utviklingen av kosmetikk

Vår introduksjon til hudpleiehistorien bør starte med utsmykningen av øynene. Bruken av eyeliner kommer sannsynligvis fra de gamle egypterne. Egypternes bruk av Kohl som kosmetikk var en daglig foreteelse. Kohl hadde både estetisk betydning og medisinsk betydning for både menn og kvinner som brukte den som eyeliner. Egypterne brukte også Kohl fordi det hadde åndelig eller religiøs betydning.

Kohl som kosmetikk

Betydelige funn av Kohl er funnet blant gjenstandene knyttet til det gamle Egypt, inkludert Kohl-applikatorer, treskåler og Kohl-terrakottapotter. Noen Kohl applikatorer har blitt funnet å dateres tilbake mellom 1575 f.Kr. og 1194 f.Kr. Kohls eksistens som kosmetikk dateres tilbake til det gamle Egypt rundt 3000 f.Kr.

Kohl som medisin

Øyeproblemer som trakom, konjunktivitt, trichiasis og grå stær var vanlige blant egypterne på grunn av salt- og sandområdet de bodde i. De Ebers Papyrus , funnet i 1872, av George Ebers, er der bruken av Kohl for å rette opp disse problemene begynte. Dette middelet ble funnet blant mer enn 699 magiske løsninger som sies å dateres tilbake mellom 1553 f.Kr. og 1550 f.Kr. De Antimon , som Kohl ble kalt og det som ble referert til som "eye past", bidro også til å redusere virkningen av den varme solen på øynene til egypterne. Ingrediensene i Kohl-oppskriften brukt av egypterne har noen fordeler ifølge dagens vitenskap:

• Chaksu – Chaksu-frøene som de kalles på hindi, ble brukt som en ingrediens for å lage den Kohl-baserte øyepastaen brukt av egypterne. Ifølge Journal of Pharmacy and Pharmacology , cassia absus, som Chaksu-planten kalles botanisk, har mange fordeler, inkludert bruken som en antibakteriell, antihypertensiv, antiglykerende, antifertilitet og antifungale egenskaper.

• Laurionitt- og fosgenittsyntese – Den sammensatte formen av fosgenitt og laurionitt ble syntetisert av egypterne ved å bruke møysommelig innsats. Denne syntesen av medisinske elementer skjedde ikke i deres naturlige miljø. Imidlertid har disse tilsatte ingrediensene vist seg å gi noen bemerkelsesverdige fordeler. I følge ChemistryWorld.com og nevrokjemiekspertene som ledet gruppen som studerte mer enn 50 egyptiske kosmetiske prøver ved Centre for Research and Restoration of the Museums of France, trigger syntesen av laurionitt og fosgenitt kroppens immunforsvar.

• Sinkoksid – Tilsetning av sinkoksid i galena eller Kohl var også et relevant medisinsk element. Selv om denne ingrediensen kan ha blitt brukt til å øke immunresponsen som beskyttet mot plager, som egyptisk sol, vind og insekter, vet vi i dag at den gir øyefordeler. Ifølge National Eye Institute , sinkoksid tatt sammen med andre høye antioksidanter har vist seg å redusere forekomsten av øyesykdommer som makuladegenerasjon som er knyttet til aldersbaserte problemer.

Kohl som religiøs betydning

Bruken av Kohl blant egypterne hadde en viss åndelig betydning for rike og fattige mennesker i området. I følge lore var bruken av Kohl assosiert med God of Healing , kjent som Horus. Kohl hadde også noen åndelige forbindelser til både Hathor og Amun Ra. Men for å hylle Horus, sies det at egypterne ville bruke Kohl på øynene deres minst tre ganger hver dag. Denne tradisjonen opprettholdes fortsatt i andre kulturer også, for eksempel i muslimske kulturer. For eksempel ville profeten Muhammed påføre Kohl tre ganger rundt venstre øye, mens han bare påførte det to ganger på høyre øye. Denne tradisjonelle holdes fortsatt blant muslimske menn under feiringen av Ramadan. En annen grunn til at egypterne hadde på seg Antimon, var at de følte at de trengte ekstra beskyttelse mot det onde. Som et resultat trodde de at det å tegne Horus' øye og male Kohl rundt øynene deres ville beskytte dem mot det onde, for eksempel i tilfellet med "det onde øyet".

Lady King Hatshepsut og Kohl bruker

Kong Hatshepsut var en damekonge som også har blitt avbildet med Kohl rundt øynene. Noen historikere mener imidlertid at hun ved et uhell kan ha forgiftet seg selv til døde ved hjelp av en kosmetisk salve som inneholdt en kreftfremkallende tjære. Studiet av damekongens kropp avslørte at beinene hennes inneholdt kreft. Et definitivt svar på om hudpleiesalven hun brukte faktisk drepte henne er fortsatt under etterforskning.

Hudpleie og bruk av rosenkvarts

Rosekvarts hadde betydelig betydning for romerne. grekere og egypterne. Det er noen bevis som dateres tilbake til 7000 f.Kr. at disse eldgamle menneskene brukte rosenkvarts som en del av sine hudpleierutiner i form av ansiktsmasker. De Rosekvarts var mer enn kjærlighetens stein på grunn av dens tilknytning til gudinnen Isis, som var kjent for sin ungdom og skjønnhet. I følge mytisk legende ville gudinnen Isis ta rosenkvartsen og gni edelstenen over ansiktet hennes for å bevare hennes ungdommelige hud. I dag fortsetter egyptiske kvinner denne praksisen ved å gni kvartsen over ansiktene deres for å forhindre rynker og bevare deres ungdommelige glød.

Dronning Cleopatra og hudpleieforskning

Det var ingen ringere enn dronning Cleopatra selv som bidro til å starte kosmetikkens historie, med hensyn til skjønnhet og forskning. Dronning Cleopatra, født i 69 f.Kr., gjorde mer enn å styre heftig. Hun var i stand til å utvikle sitt eget produksjonsanlegg, inkludert å lage mange naturlige parfymer, serumer, hudpleietinkturer og kosmetikk. Det er ingen hemmelighet at hun er kjent for å ha Kohl-utseendet sammen med andre egyptiske guder og gudinner. Men her er noen spesifikke grunner til at Cleopatra gjorde et navn for seg selv i skjønnhetsbransjen:

Gamle bad

En av Cleopatras skjønnhetshemmeligheter for å behandle hele huden hennes var å bade i sur melk. Det er et mysterium om hvordan hun oppdaget sammenhengen mellom sur melk og utjevning av huden hennes. Imidlertid vet vi at surmelk gir oss de kombinerte fordelene med alfahydroksysyre og melkesyre som spaet brukes til som kjemisk peeling for å øke glattheten og en levende hudtone i dag.

Kongelig gele

Dronning Cleopatra ble antatt å ha startet trenden med å bruke kongelig gelé for å forbedre hudpleie. Kvinner bruker kongelig gelé som en daglig fuktighetskrem som er laget av ammende bier. Royal Jelly sies å gi mange fordeler:

• Nærer huden med essensielle næringsstoffer

• Dyp fuktighetsgivende

• Øker kollagenproduktiviteten

• Økt elastisitet i huden

• Regenerering av celler mot aldring

Henna

Gjennom forskningen sin var dronning Cleopatra i stand til å lage forbindelsen mellom henna og næring til hendene og neglene. Noen kvinner drar nytte av fordelene ved Henna . Slike fordeler inkluderer at henna er et trygt og naturlig neglefargealternativ, som gir beskyttelse mot neglesopp og forbedrer neglestyrken.

Naturlig blek hud og Shang-dynastiet

1760 f.Kr. markerte første gang at Shang-dynastiet begynte med hudpleie. Dynastiet verdsatte utseendet til naturlig blek hud. Imidlertid var malte bleke ansikter også svært moteriktig. For å oppnå det naturlige bleke utseendet ble det bestilt kosmetikk som inkluderte ansiktspudder som inneholdt sopp, bly og hudlysende midler.

Europeere og blek hud

Europa fanget også mani for det bleke hudutseendet. Denne europeiske standarden for skjønnhet inkluderte å ha blek hvit hud med blåfargede øyne og kinnene klemt med rouge. Denne typiske skjønnhetsstandarden økte etterspørselen etter skjønnhetsprodukter som var blybaserte og laget for å lysne huden. Etter hvert som den europeiske middelalderen utviklet seg, ble det bleke utseendet sammen med kurvede kvinner mainstream.

Queen Elizabeth og Pale Face Look

Dronning Elizabeth I, som regjerte mellom 1558 og 1603, var en av de europeiske hovedpersonene som tok det bleke utseendet i bruk på en rutinemessig basis. Noen mener at hun i utgangspunktet brukte en blybasert kosmetisk blanding for å fjerne fregnene, noe som var et tegn på lavere klasse. Andre mente imidlertid at hun hadde skavanker etter å ha hatt kopper som barn. Som et resultat var det nødvendig å dekke over disse flekkene for å møte skjønnhetsstandarden til en dronning.

1800-tallet og privilegerte hudpleierutiner

Kosmetikkens historie inkluderte også den privilegerte hudpleiekosmetikken som ble brukt på 1800-tallet. Mange kvinner som ble vurdert overklasse hadde tilgang til sminke og hudpleieprodukter som mange andre ikke hadde. Naturlige hudpleieprodukter ble fortsatt produsert som ansiktsmasker som inkluderte sitronsaft , eggeplommer, havregryn, honning og sinkoksid, andre naturlige ingredienser. Imidlertid så 1800-tallet en bølge av andre typer hudpleieprodukter som dukket opp, som babypudder, vaselin og Chapstick. Privilegert hudpleie betydde ofte at hvite kvinner var kjent med nye utviklinger innen skjønnhet og kosmetikk.

1900-tallet og fødselen av nye hudpleierutiner og sminke

Fremveksten av moderne hudpleie inkluderer utviklingen av mange kjente kosmetikkmerker og produkter som vi fortsatt bruker i dag. Imidlertid kom denne nye æraen innen kosmetikk og hudpleie gjennom fremveksten av flere viktige hendelser. Først så vi fødselen til Food and Drug Administration eller det vi kjenner som FDA. I kosmetikkindustrien bidro FDA til å regulere usikker praksis innen sminke, kosmetikk og hudpleie. Solkrem ble også utviklet på midten av 1930-tallet, mens privilegert hudpleie ble en saga blott.

Senere på 1900-tallet ble introduksjonen av laserbaserte hudbehandlinger, hudpeeling og solingsutstyr populær i stedet for lysere huden Produkter. Kvinner begynte også å barbere seg med moderne barberingsprodukter som inkluderte fuktighetsgivende barberkremer, voks og andre rutinemessige skjønnhetsprodukter. Utviklingen av vitenskapelig baserte hudpleieformler tok også fart for å behandle spesifikke hudpleieproblemer. Imidlertid ble det utviklet mange reseptfrie hudpleieprodukter og reseptbelagte produkter, som bløtgjøringsmidler, utslettkremer og fuktighetskremer for ekstra tørr hud.

Dagens hudpleie

Historien om hudpleie har utviklet seg betydelig til å omfatte nesten alle. Mange produkter er utviklet for å redusere et bredt spekter av hudpleieproblemer, mens spesifikke punktbehandlingsprodukter også er tilgjengelige. De FDA fortsetter å regulere utviklingen av produkter slik at de er trygge for publikum. Imidlertid har vi nå tilgang til produkter som er laget for praktisk talt alle hudfarger, teksturer og toner.

Dagens praktiske butikkhyller og hudpleiebutikker på nett tilbyr mer enn bare gammeldagse hudlysere. Vi har nå tilgang til en mengde hudpleieprodukter, inkludert tonere, kroppsvasker, aknebehandlinger, fuktighetskremer for tørr hud, antialdringskremer og mye mer.

Kvinner og menn kan unne seg bruken av solkremer og unike hudpleieprodukter som nesten alle har råd til. Likevel finnes det fortsatt hudpleieprodukter, sminke og eliksirer for de som ønsker å betale en krone for å forbedre hudens utseende, redusere virkningen av aldring og til og med redusere utseendet til stress. Nå kan menn og kvinner få tilgang til det beste innen banebrytende hudpleieforskning for å forbedre huden fra topp til tå.

Å gå gjennom historien til kosmetikk betyr å se på hvordan hudpleie har utviklet seg til å inkludere både spesifikke og brede hudpleiebehov. Nå har bruken av vitenskap og teknologi og hudpleieforskning gjort mange produkter tilgjengelige for massene, samtidig som de tilbyr eksklusive produkter for de som ønsker eksklusive kosmetikk- og hudpleieløsninger. I dag er kosmetiske produkter lett tilgjengelige, og mange hudpleieprodukter for kjendiser kan kjøpes på nett. Produkter for den øvre eliten er fortsatt tilgjengelig. Men nå har historien til hudpleie lagt plattformen for alle å kunne lage sine egne hudpleierutiner og få tilgang til både forbedrede produkter og naturlige produkter.