Overgangstiden høst

Overgangstiden høst
01/11/2018 Lilo Ask-Henriksen
Posted by: Lilo Ask-Henriksen

 

Overgangstiden høst er i full gang, det er tydelig å se overalt rundt deg. Trær og busker begynner å skifte farger og sakte men sikker mister de blader som er en del av forberedelsen til vinteren. Temperaturen som bare for noen uker siden strålte med sin intense sommervarme, begynner nå å gi tegn på høstens friske renhet. Høsten har en viss tomhet som kan få oss til å føle oss eksponert og litt rå, men samtidig fylt med mulighet. En tid da vi kan ta av lag for lag, til en rolig essens for å bare være og nyte enkeltheten. Høsten er tørr, grov, uregelmessig, frisk, kald og ren. Av samme prinsipp som at naturen forbereder seg til vinteren, kan det også være fordelaktig for oss å ta noen enkle trinn for a balansere oss i høst modus.

Sesongmessig rutine er en viktig hjørnesten innen helse og velvære året rundt. Ved å balansere naturen til ditt lokale klima med livsstilvalg som kompenserer potensiale for sesonginduserte ubalanser er en av de enkleste måtene du kan beskytte din hud, helse og velvære på. Start med å observer omgivelsene rundt deg, her vil du få svar på mange av dine daglige og sesongbaserte vaner. Sannheten er at mange av oss innretter oss etter sesongene allerede, uten å være direkte bevisst på det. For eksempel, er sommeren en tid da vi ofte nyter salater og vannmelon i overflod, begge perfekte for å kjøles ned i den intense sommervarmen. Mens vi i September og Oktober baker eple kake og koser oss med varm suppe av rotgrønnsaker – matvarer som jorder oss og er sesongbasert. Ved å ha et kosthold og en livstil som tilrettelegges etter hver sesong, kan du lettere opprettholde din indre følelse av balanse gjennom hele året.

4 enkle tips for å finne balanse på høsten:

  1. Fokuser på å spis varm og næringsrik mat, rik på oljer og krydder som ingefær og spisskummen. Start dagen med en deilig varm havregrøt, eple stuing eller kokos og spinat pannekaker. Videre kan du nyte en fyldig suppe, stuing og varm urte te. Avslutt dagen med varm plantebasert-melk med ingefær, kanel, og litt rå honning.
  2. Ta ekstra vare på huden din da høsten er tørr. Du kan starte og/eller avslutte dagen med en deilig kroppsmassasje hvor du bruker næringsrike oljer som gir huden din god næring og byggeklosser til å holde huden din hydrert og balansert. ISUN Rose Quarts Body Oil er en liten skatt når det kommer til ISUN sine kroppsoljer. Den rene duften av rose, jasmin, bergamot og lavendel gir en himmelsk nydelig og oppløftende følelse. Start med føttene og jobb deg helt opp til ansiktet. Masser magen i klokkeretning (opp på høyreside og ned på venstre side). Avslutt med ansiktet, masser forsiktig oljen inn ved å bruke sirkulære bevegelser. Daglig massasje hjelper til med en naturlig detox, renser hudens overflate og fjerne uønskete forurensing vi naturlig blir utsatt for daglig.
  3. Hold en fast kostholds rutine og fokuser på lunsj som ditt hovedmåltid og middag som et litt mindre måltid. Prøv om du klarer å stå opp og legge deg til samme tid, du kan også legge inn faste små pauser på jobb ved å gå deg en liten tur, lag deg en kopp med varm urtete. Dette kan hjelpe deg med å redusere stress og bidra med at du føler deg mer opplagt og energisk.
  4. Øk stillheten i hverdagen din og fokuser på å finne kontakt med deg selv. Høsten er en tid som kan føles mørk og tung, det er derfor viktigat du tar deg tid til deg selv. Alt som kan redusere stress er ekstra godt for deg denne perioden, ta deg en tur i skogen, gå på yoga, mediter eller gjør noe kreativt som å skrive eller male.

Ta vare på hverandre i denne fine høsttiden.

Varm hilsen fra Lilo

 

Denne dyktige jenta skal dele sin entusiasme med oss i våre nyhetsbrev. Lilo er bosatt i London hvor hun jobber som Freelance Health Consultant via Honey&Roots. Hun har en klar visjon om gi en positiv innvirkning på både mennesker og miljø. Hun brenner for ernæring, velvære og natur, noe som reflekterer i hennes kunnskap og suksess. Vi er så takknemlig for å ha henne med i vår ISUN familie. Vi gleder oss til å bli inspirert! Hurra og Takk Lilo.

Dette sier Lilo om ISUN:
«Jeg falt for ISUN ved første øyekast. Det var noe helt spesielt med ISUN som traff meg midt i mitt grønne hjerte. En sannhet. Omtanken og kjærligheten som ligger i bunn av alle produktene rører meg.»

Du kan finne henne på Instagram ved å trykke her eller besøke bloggen hennes her.

Comments (0)

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Cecilie Luthen ISUN Skincare Scandinavia
Takk for at du besøker ISUN Skincare! Spør meg om hva som helst, jeg gleder meg til å hjelpe deg, gi deg råd og dele mine beste tips for en naturlig ren og glødende hud!